2010-09-26

TodayILove...

... våra söndags eftermiddagar, då vi kommer hem från kyrkan... 

på med musik och levande ljus, skratt och prat, lätt trötthet, ledighet! 
vita skjortor, färgglada slipsar, vida kjolar och klackade skor, skratt och prat, trångt i köket...
fint dukat bord med vikta servetter, pasta, kyckling, ostsås, doft av nybakad kladdkaka i ugnen, gäster vid middagsbordet, skratt och prat...

njutbar stund! 

2010-09-25

Höst i vår trädgård...// Living in the Family

den ljuvliga gyllene tiden med solens fortfarande varma tillvaro, trädens kungliga klädsel, som målats i vackra färgskiftningar och regnets plötsliga utbrott! 
denna fredag njöt vi av hösten, verkligen fullständigt njöt, då vi var ute i vår trädgård. 

lisa kallar sniglarna för sina kompisar. några av de stackarna underhåller henne en bra stund och vi får en lugn, njutbar stund...
björnbären börjar mogna i full fart, otroligt goda på en frukost talrik! 
jag njuter av att bara åskåda mina barn, lyssna till deras livliga prat och skratt. de syns väl i sin färgglada klädsel i det gröna saftiga gräset och just nu har jag svårt att se den vita vintern komma. 

2010-09-21

När Jag Var Liten




När jag var liten
Av Jonas Gardell

"När jag var liten kunde jag trolla.
Jag kunde göra underverk, läka sår och gå på vattnet,
färdas obegränsat i tid och rum,
jag hade makt att förvandla världen eller skapa en ny.
När jag var liten kunde jag trolla.
Det var innan de lärde mig att jag inte kunde."

When I was little
By: Jonas Gardell

"When I was little I could do magic. I could do miracles, heal wounds and walk on water,travel unlimited in time and space, 
I had the power to transform the world or creating a new one.
When I was little I could do magic.
That was before they learned that I could not. "












bilderna kommer från

2010-09-19

Choose the Right // Think Bright

det finns många fina och goda exempel runt omkring oss, jag valde ett, som står mig närmast, min systers exempel. orginalet är skrivet på ryska av henne själv, översättningen är gjord efter min bästa förmåga (finns att läsa längre ner).




















SVENSKA:




Först nu, efter hemkomsten till Ryssland, kan jag ha full förståelse för skillnaden mellan mitt liv före och efter att ha återvänt till kyrkan.
Allt började med en söndagsmorgon. Det var en varm höstdag, min syster gjorde sig i ordning att gå till kyrkan med sin familj. Jag var i Sverige för ett par dagar och ville spendera all min tid med min syster, så jag bestämde mig för att gå med dem.
I det ögonblicket hade jag inte varit närvarande vid söndags möten i många år. Jag hade steg för steg, omärkligt för mig själv, glidit ifrån och hade inte varit aktiv i kyrkan i över 10 år. Under denna tid i mitt liv hände många saker, bra och dåliga, men jag kände alltid att jag missade chansen till något mycket viktigt, mitt liv verkade meningslöst. Jag gjorde många misstag och så småningom kände jag mig djupt olycklig som människa, Jag hade knuffats in i en återvändsgränd utan hopp om att finna lyckan.
Jag tror att Gud förbereder oss för förändring. Allt jag fick utstå under de senaste åren har hjälp mig att förstå att sann lycka bara är möjlig med Gud i våra liv. Jag tror att denna söndag var det bästa tillfället för en förändring i mitt liv, för så fort vi kom in i salen och jag hörde melodin i hymnen, i min själ var det någonting som vände upp och ner och jag kände mig otroligt lugn och fridfull, något jag så väl behövt och väntat på så länge. Sedan kom tanken till mig: ”Jag är hemma”.
Det var otroligt. Jag funderade länge på detta, varför det kommit till mig en sådan känsla av att jag äntligen hittat hem? Det var efter den dagen som jag steg för steg började min väg tillbaka. Det tog flera månader innan jag började delta regelbundet i möten och innan jag visste att jag ville gå tillbaka till kyrkan.
Jag var mycket lyckligt lottad av att denna period sammanföll med möjlighet att leva i Sverige. Här fann jag stort stöd och fick en otrolig mängd av kärlek. Min syster var med mig under hela den komplicerade vägen, allt ifrån ett samtal med biskopen till att resa till Templet med mig och hon stöttade mig varje dag. Här hittade jag sanna vänner i ansiktet av kyrkans starka ungdomar. Unga tjejer och killar som levde evangeliet i ett rent och anständigt liv, var en stor förebild för mig. Denna tid i Sverige hjälpte mig att lämna mitt förflutna och börja på nytt. Jag tror att Gud har gett mig tid i detta vackra land för att det var lättare för mig att läka min själ här.
Nu, när jag återvände till mitt hemland, mina vänner och mitt ”tidigare” liv, inser jag att ingenting kommer att bli som förr, eftersom i mig har det skett många förändringar och nu spelar det ingen roll var jag är, i vilket land jag bor och vilka som omger mig. Nu vet jag vem jag är och vad jag vill i mitt liv. Jag känner verkligen att jag är en lycklig person, jag känner Guds kärlek i mitt liv varje dag. Jag vet att denna kyrka är sann och jag vet att vår Himmelske Fader älskar alla sina barn och alltid är redo att ta oss tillbaka om vi uppriktigt ångrar oss och vill förändra våra liv.

2010-09-18

en sen kräftskiva! // party time!


alla i vår familj har gått på bio idag, alla utom jag, mia (min syster) och lisa, som istället har haft en härlig lördagslunch/kräftskiva! det tog lite tid innan lisa har släppt sin rädsla och vågat sitta vid samma bord. räkorna vad goda, men mest var de otroligt läskigt-fina, om ni förstår vad jag menar! en härlig solig eftermiddag!









när alla andra barnen har kommit hem, har partyt bara blivit roligare, speciellt för kräftorna!






2010-09-17

Dagens fynd!

fredagsmys är extra kul med dagens fynd! har hittat de här tändstickorna med attityd på "Stallqvarn Diversehandel"

"hitta skillnaderna"


Gabbe,6 år (min enda son) har alltid varit en glad hjälpare i köket, det kan bero på två saker: han är lik sin pappa, som lagar ofta mat hemma och dessutom älskar att göra det! eller är han en liten gottegris (ett ord som jag har precis lärt mig att stava). anyway, som en duktig( eller snarare en del tokig i mina barn och i allt vad de gör) mamma, tog jag några bilder denna vecka då Gabbe har hjälpt till att baka en kladdkaka. efter första bilden tänkte jag att något såg väldigt fel ut, så jag tog en annan bild... (till slut blev det,typ, 20 olika bilder!-> snacka om en tokig mother!)

hur många skillnader ser du?;)








2010-09-16

en ny start! // daily somethings


OK, jag är en perfektionist!
mina vänner och min familj vet det.
att vara sådan kan vara till en fördel-> det jag bestämmer mig för att göra gör jag oftast väldigt noggrant och lägger hela min själ, tid och energi för att slutföra det så nära till "perfektion" jag bara kan. men... jag har nu insett, efter många år av erfarenhet, att det kan vara till en STORSTOR! nackdel-> ofta vågar jag inte ens prova nya saker, då min hjärna varnar mig om risken att misslyckas, jag undviker ta uppgifter som jag möjligen inte hinner att planera i mitt huvud, trots att det mesta gör jag som best under tidspress. och tro mig, det här är inte den första bloggen jag har startat under det sista året... det tog mig !två dagar! att välja ett utseende på "FörDetVackraPåVarJord". idag är jag fullt medveten om att jag inte skriver på det språk jag behärskar bäst, jag störs oavbrutet av hundra olika saker som måste fixas/göras under hela min vakna tid, min otillräckliga datakunskap är ett ständigt hinder, men jag har ändå bestämt för mig själv att jag chansar! jag gör mitt "idag-bästa", inte det bästa jag har projekterat i mitt huvud, utan det bästa för IDAG, för ögonblicket. Wish me luck!
P.S. tänkte bara redigera... glöm det! ha en fantastisk höstig dag!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...