2010-09-19

Choose the Right // Think Bright

det finns många fina och goda exempel runt omkring oss, jag valde ett, som står mig närmast, min systers exempel. orginalet är skrivet på ryska av henne själv, översättningen är gjord efter min bästa förmåga (finns att läsa längre ner).
SVENSKA:
Först nu, efter hemkomsten till Ryssland, kan jag ha full förståelse för skillnaden mellan mitt liv före och efter att ha återvänt till kyrkan.
Allt började med en söndagsmorgon. Det var en varm höstdag, min syster gjorde sig i ordning att gå till kyrkan med sin familj. Jag var i Sverige för ett par dagar och ville spendera all min tid med min syster, så jag bestämde mig för att gå med dem.
I det ögonblicket hade jag inte varit närvarande vid söndags möten i många år. Jag hade steg för steg, omärkligt för mig själv, glidit ifrån och hade inte varit aktiv i kyrkan i över 10 år. Under denna tid i mitt liv hände många saker, bra och dåliga, men jag kände alltid att jag missade chansen till något mycket viktigt, mitt liv verkade meningslöst. Jag gjorde många misstag och så småningom kände jag mig djupt olycklig som människa, Jag hade knuffats in i en återvändsgränd utan hopp om att finna lyckan.
Jag tror att Gud förbereder oss för förändring. Allt jag fick utstå under de senaste åren har hjälp mig att förstå att sann lycka bara är möjlig med Gud i våra liv. Jag tror att denna söndag var det bästa tillfället för en förändring i mitt liv, för så fort vi kom in i salen och jag hörde melodin i hymnen, i min själ var det någonting som vände upp och ner och jag kände mig otroligt lugn och fridfull, något jag så väl behövt och väntat på så länge. Sedan kom tanken till mig: ”Jag är hemma”.
Det var otroligt. Jag funderade länge på detta, varför det kommit till mig en sådan känsla av att jag äntligen hittat hem? Det var efter den dagen som jag steg för steg började min väg tillbaka. Det tog flera månader innan jag började delta regelbundet i möten och innan jag visste att jag ville gå tillbaka till kyrkan.
Jag var mycket lyckligt lottad av att denna period sammanföll med möjlighet att leva i Sverige. Här fann jag stort stöd och fick en otrolig mängd av kärlek. Min syster var med mig under hela den komplicerade vägen, allt ifrån ett samtal med biskopen till att resa till Templet med mig och hon stöttade mig varje dag. Här hittade jag sanna vänner i ansiktet av kyrkans starka ungdomar. Unga tjejer och killar som levde evangeliet i ett rent och anständigt liv, var en stor förebild för mig. Denna tid i Sverige hjälpte mig att lämna mitt förflutna och börja på nytt. Jag tror att Gud har gett mig tid i detta vackra land för att det var lättare för mig att läka min själ här.
Nu, när jag återvände till mitt hemland, mina vänner och mitt ”tidigare” liv, inser jag att ingenting kommer att bli som förr, eftersom i mig har det skett många förändringar och nu spelar det ingen roll var jag är, i vilket land jag bor och vilka som omger mig. Nu vet jag vem jag är och vad jag vill i mitt liv. Jag känner verkligen att jag är en lycklig person, jag känner Guds kärlek i mitt liv varje dag. Jag vet att denna kyrka är sann och jag vet att vår Himmelske Fader älskar alla sina barn och alltid är redo att ta oss tillbaka om vi uppriktigt ångrar oss och vill förändra våra liv.

9 kommentarer:

 1. Очень красиво написано!! Да, это Алексаня!! :)))
  У тебя смотрю новое увлечение!! :)))
  А Марусик молодец!!!

  SvaraRadera
 2. Du översättade mycket bra, Lenusik! Du är så duktig!:)
  Älskar dig!

  SvaraRadera
 3. spasibo Marus'ka, eto ty duktig!

  SvaraRadera
 4. Det verkligen sitter djupt i hjärtat!

  SvaraRadera
 5. Ni är så fina båda två, Elena och Maria! Systerskap är något av det finaste som finns, bra att ni har varandra! KRAM!

  SvaraRadera
 6. Мимюсь! Я очень люблю тебя, моя девочка.

  SvaraRadera
 7. Vilket fint vittnesbörd. Känner i mitt hjärta att jag också skulle vilja finna tillbaka. Ber om det. Ulrika

  SvaraRadera
 8. Hej, Ulrika! Tack för dina fina ord! Jag vill bara säga att ÖNSKAN är redan är ett stort steg. Önskar dig av hela mitt hjärta att finna tillbaka... Kram!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...