2011-09-05

om att ha en hund

Som ni kanske redan vet, har vi skaffat oss en liten hund för några månader sedan. En liten busig tjej- Chanel. 
Hon är en riktig givare! Hon ger tons av kärlek. Och självklart är hon mycket älskad tillbaka av oss alla i familjen. Chanel håller oss igång med utevistelsen och dagliga städningen. Hon är snabb och effektiv i de destruktiva aktiviteterna hon hittar på och gärna deltar under dagarna. Jag är ständigt på språng efter henne och lyckas ibland rädda något fint i det sista ögonblicket. 
Chanel är vårt lilla barn för tillfället. 
Och som barn förändrar livet för en, förändrar en valp ens vardag nästan lika mycket. Jag inser nu att de ljuvliga sovmorgonarna vi hade alltid haft på lördagarna måste vi lägga bakom oss; att kunna stanna inne en hel, alldeles för reglig och kall, dag-finns bara i det förflutna, en spontan weekend till utlandet med familjen blir alltid bromsat med undrande "vem kan passa min hund den här gången?". 
Så, om du sitter hemma och funderar att skaffa dig en liten hårig kamrat, ta dig ordentligt med tid. Jag kan ärligt säga att den första tiden som hundägare kommer bli både ångerfull och underbar på många sätt =) 
Saken är den att den lilla livliga varelsen kan ta ganska mycket plats i ditt liv och särskilt i ditt hjärta, mer än nödvändigt faktiskt. 
Och bra att komma ihåg det som Räven sade i "Le petit prince": 
"You become responsible, forever, for what you have tamed." (Antoine de Saint-Exupery)
Lycka till! xox!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...