2011-02-22

All I Wish is...Patience!

"patience is waiting. not passively waiting. that is laziness. but to keep going when the going is hard and slow-that is patience" 
jag har alltid levt med en liten svaghet / en ständig utmaning att kunna vänta, att acceptera tidens, ibland väldigt långsamma, gång. 
att vara tålmodig är något jag beundrar stort hos några, som har blivit välsignade med den här sällsynta egenskapen. jag sträver {ibland bara vill att sträva} dagligen efter att utveckla den hos mig själv.
det enda tålamodet jag äger är att dröja med saker, som ska göras, till den absolut sista minuten. tråkigt nog har jag nyligen upptäckt att detta tålamod i själva verket är en ren lathet. hur tragiskt är inte det?!  ;) tjupiskt! {skulle min lisa tilläga} 
för det tillfälle prövar jag mitt tålamod med väntan på fem olika saker/händelser: 
-vårt flytt till det nya huset nu på lördag
-min systers bröllop i maj
-SOMMARens ankomst!
-resa till Sankt-Petersburg någon gång i juni...
-bygga om vårt framtida hus {vi har väldigt spännande planer med det}
det viktiga är nog att fortsätta trampa framåt {förhoppningsvis gladeligen} under väntetiden, istället för att hela tiden dröja till deadline och lata sig. att kunna leva i nuet!- är den verkliga lyckan! kan man leva och glädjas IDAG med det man har till hands-då besitter man en av de bästa välsignelserna i livet. 
därför älskar jag min bloggs namn "catching confetti". till det skulle jag nog bara tilläga ett ord: "today"! 
ha en produktiv och tålmodig dag, mina fina! och glöm inte det här"patience is waiting. not passively waiting. that is laziness. but to keep going when the going is hard and slow-that is patience" xox!

2 kommentarer:

  1. Wish I was there to help you move! It is SO much fun! As soon as you figure out how to be patient, please let me know! Love you!

    SvaraRadera
  2. Kan man uppskatta det man gör och som händer omkring en själv varje stund så är man som lyckligast. Man kan välja att se på allt som händer positivt eller negativt. Att njuta av de små sakerna varje dag gör att man mår bra och dagarna springer iväg.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...