2011-09-22

Sweet 50's

Om du frågar mig, då tycker jag att det har aldrig varit mer spännande att leva än det unika decenniet vi lever i idag. Det skulle jag kunna motivera med en mängd av olika anledningar, men låter bli och nämner bara en, som står högst upp på min motiverings "kul-att-leva-idag-lista." Friheten. Dagens enorma frihet att kunna välja sitt eget sätt att vara, leva sina liv, agera, tänka och klä sig. Så klart det finns fortfarande normer du följer, kriterier du uppfyller och en del begränsningar du bekämpar. Men. Du har aldrig varit mer fri, mer individualistisk och mer maktfull.
Om mode. Jag älskar mode, men behandlar det mest som konst och en inspirationskälla för egna idéer. Trender är jätteroligt och jag följer dem intresserat till en viss gräns. Att testa, våga utmana sig själv, variera- är det bästa med det hela! Jag är en "egen stilare" och jag har lärt mig att utnyttja det till min fördel, med andra ord, är jag mycket medveten om vad som passar och klär mig bäst! Kläder kan vara ett effektivt maktredskap, tro mig! 
Om jag skulle välja idag ett mode-decennier som tilltalar mig mest, då skulle det vara 50-talet. Decenniet, då optimism, välstånd och nya förhoppningar speglade samhället, inte minst i klädmodet. Vilken moderevolution! Den hela skapelsen av ett nytt kvinnomode, The New Look, några år efter det andra världskriget är så fascinerande! "Kvinnan skulle framhävas som en dam och inte som en lotta, soldat eller beredskapsarbetare. Det viktigaste för det nya modet var outvecklad byst, smal midja, trånga höfter och långa spindelben." (ur passagen) Jag personligen beundrar det kvinnliga, eleganta, vackra och medvetna sättet att klä sig. Jag saknar det att bära själv och saknar det att se i min omgivning. Oh, Sweet 50's!
Men, igen, det "coolaste" med vår tid är att man kan ta på sig en söt "midja-framhävande" liten klänning, en elegant, liten och söt 50-tals hatt, och se oemotståndigt, snyggt, unikt och, det lilla ordet, accepterat ut. Det Ljuvliga 2011! 
[alla bilder är hittade via Agent Lee]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...